My Nuffnang

When 2 Become 1

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 9, 2010

MALAM BERINAI 06TH MARCH 2010

As Salam semua..

Tetiba teringat ms Malam Berinai kami.. Ader cerita disebalik pemilihan baju.. Aku teringin sgt nak pakai baju kebudayaan atau baju kebangsaan nie.. harusnya aku rahsiakan drpd suami.. takut dia tak nak pakai.. Sampai sanggup nak tempah exactly mcm yg aku betul2 nak..

Merata lah jugak aku cari warna yg aku nak.. sgt susah nie nak cr colour yg itu.. sampai merisaukan lah! hahaha.. kehulu kehilir mencari.. akhirnya aku mengalah.. ok, lah kalau tak der warna yg itu, aku pakai je lah warna apa yg ader.. dah lah rahsiakan dr suami..

Since aku nya mak andam, sepupu aku sendiri.. so i can ALWAYS being choosy.. cerewet jugak lah kot aku nie.. haruslah kan?? time final fitting, my cousin dapat gak kaler yg similar mcm yg aku nak walaupun paternnya tak sama yg mcm aku idam kan.. ok, lah.. itu pun bersyukur sgt..



2 weeks, before final fitting, tiba2 my husband proposed ; "awk, apa kata kita pakai baju JAWA ms malam berinai..? nampak lain sikit kot.." lah mak aiii...! awat lah tak bg tau awal2? aku mmg lah teringin sgt nak pakai baju JAWA nie since aku nie pun anak jawa... penat aku rahsiakan dgn mak andam.. rupanya dia sgt lah sporting..


Nak tau aku nak design baju JAWA yg mcm mana?? aku nak exactly yg mcm MAWI & EKIN nya baju.. dgn kaler2 sekali..! silver gray.. since mak andam ader warna grey dan malas nak susahkan mak andam lg, aku pun ok ajer lah..
Kenangan nie tetap terpahat dlm ingatan kami.. thank you for those yg involved secara langsung atau tidak during our majlis ketika itu..



2 comments:

  1. Sangat suka accesories kat kepala tu!!cantikk..

    ReplyDelete
  2. yanie, k wana pun suka.. sbb dia tak berat..

    ReplyDelete

Pages

Mari Klik Klik Kengkawan..

KURUS! KURUS! KURUS!